Ryan Loveless: Ethan és Carter

Nagyon szeretem a jól megírt meleg történeteket, mert eszméletlen sok szeretetet hordoznak magukban. Az első kiadványok közt találkoztam ezzel a regénnyel, és ha eddig nem is szerettem volna bele az LMBTQ+ művekbe, akkor most biztos szerelembe estem volna.

Aki olvasta az ajánlóimat tudja, hogy nem szeretem az ilyen típusú borítokat, ezért sem rajongtam különösebben. Az külön bosszantott hogy csak a szereplők hátát láthatom. Miért kellett ez a beállítás? Tudom, hogy ezek a művek még most is nehéz pályán futnak kis hanzánkban, de hát akinek nem tetszik az úgy sem fogja megvenni. Ebből a szempontból az eredeti borító sokkal jobban tetszett.

Ethan és Carter

Carter Stevenson nagyszerű zeneszerző, de egyszerűen nem jut dűllőre az emberekkel a Tourette-szindrómája miatt.  Huszonnégy évesen elmenekül Los angelesből egy kaliforniai kisvárosba, hogy teljes magányra kárhozassa magát, mert nagy fájdalmat okoz neki amikor dadogása és tikkelése miatt megbámulják és kigúnyolják vagy megszánják.

Nem is tudja, hogy nagyobbat nem is tévedhetett volna. Eddigi élete nyugalmát egy igazán helyes szomszédfiú kavarja fel: Ethan Hart. Carter azonban inkább begubózik, semhogy kapcsolatot teremtsen, de Ethant nem ilyen fából faragták. Felnőtt fejjel és gyermeki aggyal megáldva tör be Carter életébe.
Carternek esze ágában sincs kapcsolatot kezdeni Ethannel, mert inkább tekinti gyereknek, mint felnőttnek eleinte, amiről egy súlyos agysérülés tehet, valamint túl sokszor égette meg magát korábban. A fiú, azonban sokkal okosabb mint elsőre tűnik, bár nem tud tenni semmit az agysérülése ellen, nagyon is felfogja, hogy Carter vonzodik hozzá.
Szerelmük lassan kezd kibimbózni, amikor a múlt utoléri Ethant és mindent felforgat kettejük és a Hart család életében is.

 

Először kételkedtem benne, hogy ez egy jó könyv lesz-e. Túl sok ponton csúszhatott el a történet. A tourett-szindróma, az agysérülés, a meleg kérdés. Veszélyes terep ez a három így együtt, de az író egész jól megoldotta. Látszik, hogy alaposan utána nézett a dolgoknak, de valószínüleg sosem élt ilyen emberekkel, ami nem is baj, mert laikusként az olvasoknak hihető hátteret építet fel, ami hihető és a karakterek is jól működnek.
Carter kedves, kissé félénk fiú, nagyon tehetséges. Kevés embernek nyílik meg, az egyik ilyen az ügynöke. A másik Ethan, azonban azonnal elvarázsolja. Lassan lépésről lépésre nyílik meg a kitartó fiúnak, egyre többet fedve fel magából.
Ethan igazán komoly kölyök egy felnőtt testében. Tisztában van vele, hogy mi történt vele, felfogja, hogy dolgoznia kell, és hogy mi a szerepe a családban. Már amennyire egy gyerek agyával képes felfogni.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük