Chris d’Lacey: Tűzkönny

Egy izgalmas ifjúsági fantasy sorozat, Az utolsó sárkány krónikája nyitó kötette a Tűzkönny.

A borítóján egy nagyon édes sárkány lakik, egy hatalmas könnycseppel. Nagyon szép színekkel festették meg a borítót, igazán gyerekeknek való könyv.

Sárkányok, mókusok és fura felnőttek találkoznak D’Lacey könyvében. David, egy fiatal egyetemista srác szobát bérel Liznél és cserfes kislányánál, Lucynál. A ház telis-tele van kerámia sárkányokkal. Liz készíti őket, tehát nyilván nem élnek. De akkor mi ez a hrr hang a fazekasműhely felől, és hogyan égeti ki őket kemence nélkül? Lucy tudja a sárkányok titkát, de nem árulhatja el. Addig nyaggatja Davidot, míg a fiú nem segít neki felkutatni egy sebesült mókust a kertben, és a közeli könyvtár parkban. A kislány gyakorlatilag kényszeríti Davidot, hogy könyvet írjon az ismerős mókusokról. Liz pedig egy olyan különleges sárkánnyal ajándékozza meg, amely valamiképpen segíti az írásban. Liz varázslatos asszony, határozott kézzel formázza nem csak sárkányait, hanem David és egy fiatal lány sorsát is. Két önálló történet fonódik össze egyetlen színes mesévé, s lesz egyszerre szórakoztató, bájos és mélyen elgondolkodtató.

David igazán kedves személyiség. Csendes, engedelmes, önálló, segítőkész. Ért a gyerekek nyelvén. Egy igazi barát, Lucy számára. Persze sokkal reálisabban látja a kislánynál a dolgokat, de hajlandó belemenni Lucy játékába, mert megkedveli a kislányt. David múltjáról keveset tudunk meg. Sem a szüleiről sem a korábbi életéről nem túl sok derül ki.

Lucy cserfes vidám teremtés, aki saját kis világát éli meg, ahol olyan hősök vannak, mint a sárkányok és mókusok. Persze jut hely Davidnek, aki tutjgatásra szorul, hisz semmit sem tud sem a titokzatos sárkányokról, sem a csodás mókusokról. Lucy teljes szívvel veti bele magát Gesztenye megmentésébe és hamarosan titkos terveket szövöget, Daviddel.

Liz tipikusan az az édesanya, aki elrejti a gondokat a kislánya elől. Imádja a lányát, de próbálja kordában tartani annak végtelen képzeletét. Bár a sárkányok szeretetét minden bizonnyal tőle örökölte a kis Lucy.

Én imádtam minden sorát. A sárkányok titokzatoss hrr-jeit, és hogy ide-oda vándoroltak a lakásban. David remek barát. Csodálatos lakótárs és Liznek pont úgy engedelmeskedik, mint az édesanyjának tenné. Egy kislány érdekes kalandjai.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük