Julie Kagawa: A vaskirály ( Vastündérek sorozat)

Ezzel a sorozattal már igen régen szemeztem, és végre sikerült beszereznem, bele is kezdtem.

 

Jóságos ég, a Jégherceg tréfál; vége lehet a világnak!

Fülszöveg: A ​nevem Meghan Chase.
Kevesebb, mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet, dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe.
Nem hiszem, hogy velem is így fog történni.

Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.

Vélemény: Eredetileg 2010-ben jelent meg a Vastündérek nyitó kötete, amit két évvel kősőbb a Könyvmolyképző jelentetett meg magyar nyelven, a Vörös pöttyös sorozatában.

Az elején kicsit unalmasnak találtam, még az is megfordult a fejemben, hogy leteszem, mert elég nagy csalódás volt. Az ezredik meg nem értett tinilány egyszerűen már csak nem érdekel. Az egyetlen értékelhető karakter az elején Robin pajtás és az apró utalások a Szentivánéji álom-ra. Ahogy elérjuk az első történést, valahogy mintha beindulnának az események. Főhősnönk csetlik-botlik, de nem zavaró módon, mert olykor igyekszeik megállni a saját lábán is. Izgalmas karakterként lép be Ash, a tli udvar jóképű, ám kissé fagyos hercege. Kettejük szerelmi csikicsukija végig izgalmasan romantikussá teszi a történetet, miközben Az írónő mindg újabb és újabb kalandokba sodorja őket.
Meghan – eleinte kissé ellenszenves a sipákolásával, de a könyv végére mondhatni megkedveltem. Jól látható karakterfejlődésen megy keresztül.
Robin – izgalmas karakter, sokat nem változik, csupán felfed valódi természetének egy részét. Megismerhetjük Puckot a csintalan és állandóan ravasz tündért a nyár udvarából és Oberon király leghűségesebb emberét.
Ash – Mab királynő kisebb fia, a Téli udvar hercege. Eleinte hidegnek és kegyetlennek tűnik, ám a töténet folyamán fejlődésnek indul a karakter és némileg megnyílik Meghan-nek.

A borító egyszerűen álomszép, mind színre mind kinézetre.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük