Ide nézz – avagy heti anime ajánlóm

 

Mai ajánlóm: Tensai Ouji no Akaji Kokka Saisei Jutsu

A zseniális herceg útmutatója egy nemzet adósságból való kiemeléséhez:

A héten fejeztem be ezt a remek kis animét. Nem volt nagy varázslat, de akadt benne számos szórakoztató pillanat, méghozzá Wein régensherceg jóvoltából.  Szerintem mindenképp érdemes megnézni, aki egy kis könnyű kikapcsolodásra vágyik ebben a melegben.
Ez egy anime, ami politikával foglalkozik, mégsem szabad túlságosan komolyan venni. Néha kockáztatni is tudni kell.

Adatok az animéről:
Műfaja: Vígjáték, fantasy
Epizódok: 12
Fordítás: Astarosub
Light novelből készült adaptáció.
A Jnovel-en elérhető a light novel

Történet: Natra királya megbetegedett, így fiára, Wein Salema Arbalest hercegre hagyta királyságát. Fia, aki a Nyugati Birodalomban tanult, tökéletes jelölt a régens hercegi posztra. A hercegnek azonban esze ágában sincs keményen dolgozni, akkor inkább eladja a Nátrai Királyságot a legtöbbet licitálónak!
Mivel ő birtokolja a trónt, senki sem akadályozhatja meg Weint abban, hogy elárverezze az országot, és a nyereségből kényelmes nyugdíjba vonuljon. Csak annyit kell tennie, hogy növelje a kis királyság értékét, hogy maximalizálja a nyereségét. De hogy sikerül-e Wein nagy terve, az még kiderül.

 

Vélemény: Spoilert tartalmazhat!

Egyszerűen zseniális. Egy igazi munkakerülő, léhűtő herceg, akinek annyi áll az útjában, hogy egy egész királyság szakad a nyakába, mielőtt kiélvezhetné a poziciójából származő előnyőket, kedvére. Csakhogy Natra királyi kincstára, ami lehetővé tenné, bizony üresnek bizonyul. Ahhoz hogy megszabaduljon eme zavaró csekélységtől, mint az üres kincsestár és maga a királyság, szüksége lesz egy okos politikai lépésre. Ám neki esze ágában sincs megnősülni, inkább határozottan kézbe veszi a dolgokat. Amig ki nem tör rajta a sok munka miatti hiszti. Nem, erre nincs jobb szó. Amilyen zseniális, olyan hisztis.
De a teremtője legalább akkora türelemmel áldotta men Ninymet, aki gyermekkora óta batárja a hercegnek és tisztában van valódi természetével, így képes őt kellően kemény kézzel kezelni, támogatni. Az államügyektől a katonai akciókig, mindenben képes a herceg segítségére lenni.

 

Remélem tudtam ajánlani számotokra egy könnyű hétvégi szórakozást! Jó szórakozást hozzá!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük