Booktag – avagy kihívtak

A molyon élvezettel szoktam olvasgatni, hogy az ott élő molyok mennyire színesen és másképp látnak egy-egy könyvet. Végül is, amit én szeretek, azt másnak nem kell és amit más szeret azt nem kötelező nekem. Mindez inkább csak attól szép, hogy néha sikerül olyan könyvekre lelni, ami közös érdeklődés tárgyává válik.

A Tag kitalálója Ruby, az eredeti posztot itt találjátok: téli book tag.
A kihívást köszönöm: Tintacseppek bloggerének

 

 

Íme a válaszaim:

~ 1. Adventi kalendárium – egy könyv, amit jólesett hosszabb ideig olvasni ~

Hát erre igazán egyszerű a válasz, szinte az év nagy részét lefedte a 365 mese fiúknak a Disneytől. Még anno a novellaolvasós kihívásra kezdtem el olvasni, és nagyon-nagyon élveztem a meséket feleleveníteni ezekkel az apró jelenetekkel vagy egy oldalas mesékkel. Mert bizony volt köztük olyan, amit alapból sem hívhatunk mesének, mert csak egy kivágott jelenetnek adtak egy lezárást. De mindez nem zavart, mert én nagy animáció rajongó vagyok.

~ 2. Karácsony – egy könyv, ami neked gyönyörű ~

Hűűűű, hát ez engem megfogott. Nem nagyon tudom, hogy ide mit irjak. Egy könyv ami nekem szép volt… Nem vagyok nagy romantikus, vagy fanatikus macskarajongó, de a Cirmos hadművelet Melinda Meltztől nagyon tetszett. Olyan igazi szívmelengető történet volt, emberi karakterekkel. Sokat adott, mégsem váltotta meg a világom. Ez csak nekem volt szép.

~ 3. Újév – egy könyv, amiben szerepet kap az újrakezdés ~

Talán Lucinda Riley könyvét tudnám mondani, a Hét nővért. A főhősnő tulajdonképpen új életet kezd, amikor

~ 4. Első hó – egy könyv, ami valamilyen szempontból új élményt adott neked ~

Ami nekem eszembe jutott ide a Fekete rózsa Bauer Barbarától. Nem nagyon szeretek ismeretlen magyar iróktól olvasni, és előtte nem nagyon találkoztam az Írónő nevével. De felkerült a listámra.

~ 5. Mézeskalács – egy jól megkomponált könyv ~

Ide rögtön Aleatha Romig: Kiút a sötétből c könyve jutott eszembe. Egyszerűen remek könyv. Csupa érzelem és izgalom. 

~ 6. Fagy – egy karakter, aki igazán zord és fagyos ~

Hű, azt hiszem itt megfogtatok. Nem nagyon olvastam olyan karaktert aki ilyesmi lett volna. Talán Oroszy Mihály, de még ő sem igazén fagyosnak mondható. Inkább a nyakas szót használnám rá.

~ 7. Örökzöld – egy karakter, aki kitart, bármi történik is körülötte ~

Erre azonban biztos, hogy megfelelő karaktert tudok, méghozzá Almássy Anna karakterében. Egyszerűen szilárdan eldöntötte, hogy visszatér a férjéhez és ezt annak ellenére is megpróbálta, hogy nem tudhatta biztosn, hogy az út pontosan ugyanoda visszi e vissza.

~ 8. Fényfüzér – egy könyv, ami színt vitt a mindennapjaidba ~

A Solo Leveling egy igen hosszú, több kötetből álló light novel sorozat. Imádtam olvasgatni.

~ 9. Fülvédő – óv a hidegtől – egy könyv, amibe jó volt belemerülni ~

Bevallom nekem Matt Haig könyve jutott elsőként eszembe: A fiú, akit Karácsonynak hívnak. Csodálatosan adta vissza a karácsony ünnepi hangulatát, amiért nekünk is tennünk kell, ahogy a manók is tettek érte.

~ 10. Tűzifa – egy (vagy több) könyv, amit télire beterveztél ~

Ó, hát ide egy jó nagy kupac könyvet tudnk írni. Elsőként Aux Eliza: Ózonőrökjét, amit mindenképp szeretnék újra elolvasni, aztán Heteira: A hold vonzása és On Sai: Vágymágusok 3 kötetét. De nagyon várom Hiro Arikawa: A búcsúzó macska kötetét is. Az utazó macskát imádtam!

Köszönöm, ha elolvastad!

UI: Ha másra ma már nem lenne időm, Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak!

 

 

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. De örülök, hogy kitöltötted! Ő.Ő Olyan jó volt olvasni a válaszaidat. 😀 A hold vonzását majd vitassuk meg, ha sikerült olvasni, kíváncsi leszek a véleményedre. ^.^

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük